login logo
search-icon

Αναζήτηση

Καθρέφτες για κρεβατοκάμαρα – όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021

οδηγός για καθρέφτες κρεβατοκάμαρας

 

Οι καθρέπτες αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές διακόσμησης για κάθε σπίτι.

 

Είτε τοποθετηθούν σε ένα σαλόνι είτε σε μια κρεβατοκάμαρα, βελτιώνουν αρκετά την αισθητική του χώρου.

 

Πέραν της διακοσμητικής αξίας όμως, οι καθρέπτες έχουν και λειτουργική αξία. Για παράδειγμα, σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας ολόσωμος καθρέφτης στον χώρο που ντύνεστε, ένα μικρότερος στο χώρο που βάφεστε ή ακόμα και ένας κοντά στην είσοδο, για έναν τελευταίο γρήγορο έλεγχο πριν φύγετε από το σπίτι! Απαραίτητη φυσικά η παρουσία του και στο μπάνιο!

 

Οι καθρέπτες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του décor κάθε χώρου, του δίνουν ζεστασιά και ολοκληρώνουν το design του!

 

Στον αναλυτικό οδηγό που ακολουθεί θα εξετάσουμε την διακοσμητική και χρηστική αξία που έχουν οι καθρέπτες σε ένα υπνοδωμάτιο. Τύποι, σχήματα, tips διακόσμησης και καλού feng shui που θα κάνουν την επιλογή ενός καθρέπτη παιχνιδάκι!

Καθρέπτης στο υπνοδωμάτιο ή όχι;

Φυσικά!

Παρ’ όλο που αρκετοί από εμάς τοποθετούμε καθρέπτες στο μπάνιο ή το σαλόνι, η προσθήκη ενός καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα είναι μονόδρομος!

 

Τα επιχειρήματα υπέρ τους, πολλά!

 • Γιατί πρέπει να έχετε απαραίτητα έναν όσο ετοιμάζεστε ή ντύνεστε.
 • Γιατί θέλετε το υπνοδωμάτιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο.
 • Γιατί παντού τριγύρω σας βλέπετε μόνο ξύλο (έπιπλα) – θέλετε κάτι να σπάσει τη μονοτονία!
 • Γιατί φωτίζει την κρεβατοκάμαρα σας καλύτερα διαχέοντας τεχνητό ή φυσικό φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

 

Ωραία... είναι όμως ασφαλές;

Απόλυτα!

Εάν δεν ερχόμαστε σε φυσική επαφή με τον καθρέπτη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τους προσαρμόζουμε λοιπόν με προσοχή στην επιφάνεια που θέλουμε, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

 

Βέβαια, σε ορισμένες κουλτούρες, ο καθρέπτης δεν ενδείκνυται για το υπνοδωμάτιο. Δηλαδή;

 

Οι καθρέπτες φέρνουν αρνητική ενέργεια

Σίγουρα το έχετε ξανακούσει. Όπως καθετί στην καθημερινότητα, έτσι και το παραπάνω ισχύει μέχρι εκεί που το αφήνουμε να μας επηρεάσει.

 

Ναι, αλλά δεν ετοιμάζομαι στην κρεβατοκάμαρα

Μπορεί συχνά να επιλέγετε να προετοιμάζεστε στο μπάνιο.

Όμως η κρεβατοκάμαρα είναι πάντα ο πιο άνετος χώρος. Εκεί μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε τα ρούχα σας, να βαφτείτε και να στολιστείτε.

 

Επιπλέον, όπως αναφέραμε, ένας καθρέπτης κρεβατοκάμαρας θα μεγαλώσει και θα φωτίσει το δωμάτιο, αφού θα διαχέει το φως καλύτερα.

 καθρέπτες για την κρεβατοκάμαρα

Τι σχήματα καθρέφτη υπάρχουν;

Αποφασίσατε λοιπόν να βάλετε έναν καθρέπτη στην κρεβατοκάμαρα. Αλλά τι σχήμα να επιλέξετε;

 

Στην αγορά σήμερα μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές καθρεπτών, τόσο σε κλασικά όσο και πιο μοντέρνα σχήματα. Κάθε ένα από αυτά μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικό τρόπο σε ένα δωμάτιο και να καλύψουν ποικίλες ανάγκες.

 

Δοκιμάστε να βάλετε στην κρεβατοκάμαρά σας:

 • Ορθογώνιο καθρέπτη, εάν θέλετε να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια. Συνήθως επιλέγεται με βάση το μέγεθος του τοίχου. Μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στην επιφάνεια της ντουλάπας σε ολόσωμη φόρμα.
 • Στρόγγυλο ή ωοειδές καθρέπτη, σε περίπτωση που θέλετε να εξομαλύνετε οπτικά τις γωνίες του υπνοδωματίου σας.
 • Ρομβοειδές καθρέπτης, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, αντί του ορθογώνιου.
 • Σχήματα που παραπέμπουν σε αντικείμενα ή λουλούδια, για να ενισχύσετε τη διακόσμηση του χώρου σας. Σπάνια προτιμώνται για τη χρηστικότητά τους.

 

Οι επιλογές είναι σίγουρα αρκετές και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τον κατάλληλο και για τον δικό σας χώρο!

Τι τύπο καθρέπτη κρεβατοκάμαρας να επιλέξω;

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους τύπους καθρέπτη.

 

Εκτός από τα κλασικά και ιδιαίτερα σχήματα, οι μοντέρνοι καθρέπτες διακρίνονται σε διάφορους τύπους ανάλογα με τη χρήση τους. Μπορείτε να βρείτε δηλαδή μόνο διακοσμητικούς αλλά και εξίσου λειτουργικούς.

 

 1. Επιτοίχιοι: Κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και στερεώνονται στον τοίχο, αρκεί να υπάρχει χώρος. Μπορεί να είναι ολόσωμοι, προσώπου ή και... κάτι ενδιάμεσο!
 2. Επιδαπέδιοι: Καθρέπτες ολόσωμοι οι οποίοι σε αντίθεση με τους επιτοίχιους, δεν είναι βιδωμένοι σε κάποια επιφάνεια και μπορούν εύκολα να σταθούν μόνοι τους. Είναι αρκετά χρήσιμοι, όταν θέλετε να δοκιμάσετε ρούχα ή να ελέγξετε την εμφάνιση σας.
 3. Καθρέπτες ντουλάπας: Μεγάλοι σε μέγεθος για να καλύπτουν όλη την ντουλάπα ή μέρος της. Μπορούν να έχουν κάποια χρήση (εάν είναι ολόσωμοι) ή να είναι απλά διακοσμητικοί.
 4. Καθρέπτες με αποθηκευτικό χώρο: Και σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος καθορίζει τη λειτουργικότητά και τον χώρο αποθήκευσης. Όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο χρηστικός. Φυσικά, εκτός από ντουλάπι, μπορεί να έχει και κάποιο συρτάρι ή και ράφι για μικροπράγματα.
 5. Καθρέπτες κομοδίνου: Συνήθως επιτραπέζιοι και μικροί σε μέγεθος. Διαθέτουν βάση στήριξης και μπορούν να περιστραφούν χάρη στον πρόσθετο άξονα για διαφορετικές χρήσεις, όπως μακιγιάζ, βάψιμο κ.α.
 6. Διπλοί καθρέπτες: Προτείνονται κυρίως για υπνοδωμάτια ζευγαριών για διευκόλυνση χώρου και χρόνου. Δεν αποκλείεται η χρήση τους και για στιλιστική έμφαση στο δωμάτιο.
 7. Καθρέπτες με βοηθητικές κρεμάστρες: Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λειτουργικότητας, design και επιπλέον χρηστικότητας. Εκεί μπορείτε να δείτε την εικόνα σας, να βαφτείτε, να στολιστείτε και να κρεμάσετε ρούχα ή ακόμη και κοσμήματα.

 

Further reading: Ψάχνετε επιπλέον tips αποθήκευσης για την κρεβατοκάμαρας σας;

 καθρέπτες για το υπνοδωμάτιο

Συμβουλές διακόσμησης & σωστού feng shui

Καταλήξατε λοιπόν στο σχήμα και τον τύπο του καθρέπτη που θέλετε για την κρεβατοκάμαρά σας. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε που θα τον τοποθετήσετε.

 

Για να είναι επιτυχημένη η διακόσμηση ενός υπνοδωματίου με τη χρήση καθρεπτών, θα πρέπει να τους συνδυάσετε έξυπνα με τον χώρο. Με σωστό τρόπο αλλά και ακολουθώντας τις συμβουλές που σας δίνουμε για καλό feng shui (για τους όσους πιστούς).

 

Αποφύγετε έναν καθρέπτη πάνω από το κρεβάτι

Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι δεν είναι καλό feng shui. Εξάλλου δεν είναι αρκετά ασφαλές να υπάρχει ένα βαρύ αντικείμενο από πάνω σας.

Hint: Εάν πρέπει, προτιμήστε έναν ενιαίο, άθραυστο και συμπαγή καθρέφτη πάνω από το κεφαλάρι. Είναι προτιμότερος από έναν επιτοίχιο που κρέμεται στο κέντρο του κρεβατιού.

 

Μην τοποθετείτε έναν καθρέπτη αντικριστά από το κρεβάτι

Μπορεί να μη συμφωνείτε με τις διάφορες απόψεις σχετικά με την ενέργεια των καθρεπτών. Ο καθρέπτης δε συνιστάται να τοποθετηθεί απέναντι από το κρεβάτι, καθώς (εικάζεται ότι) επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

Tip: Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τον καθρέπτη σε ένα ψηλότερο σημείο. Έτσι, δε θα βλέπετε την αντανάκλασή σας όταν κοιμάστε.

 

Πείτε όχι σε δύο αντικριστούς καθρέπτες

Είναι γεγονός, ότι ένας μεγάλος καθρέπτης μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα ενός δωματίου. Όμως δύο καθρέπτες τοποθετημένοι αντικριστά θεωρούνται αρκετά κακό feng shui.

Fact: Επειδή η ενέργεια αντανακλάται συνεχώς με αυτή τη διακόσμηση, δημιουργεί την αίσθηση του χάους. Δοκιμάστε να τους τοποθετήσετε σε σημεία που να μη βλέπουν ο ένας τον άλλον.

 

Προτιμήστε έναν καθρέπτη μπροστά στο παράθυρο

Ιδανικά, με μια όμορφη θέα, θα ζωντανέψει η ατμόσφαιρα στο χώρο. Ένας καθρέπτης κρεβατοκάμαρας μπροστά σε ένα παράθυρο θα σας δώσει διπλάσια ποσότητα φωτός.

Tip: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο αριθμός των πραγμάτων στην κρεβατοκάμαρα είναι μεγαλύτερος και το δωμάτιο πιο μεγάλο.

Ποιον καθρέπτη να επιλέξω για το υπνοδωμάτιο μου;

Καθώς αναζητάτε την καλύτερη επιλογή για το χώρο σας, θα πρέπει να αναλογιστείτε τις πραγματικές σας ανάγκες.

 

Τι τύπος και σχήμα θα είναι; Για ποια χρήση τον προορίζετε; Design, λειτουργικότητα ή και τα δύο; Μοντέρνος ή κλασικός;

 

Επειδή εμείς στην Letto γνωρίζουμε πώς οι καθρέπτες μπορούν να έχουν διπλή σημασία και χρηστικότητα, δημιουργήσαμε μια μεγάλη συλλογή για να επιλέξετε αυτόν που πραγματικά θέλετε!

 

 • Ψάχνετε έναν καθρέπτη σε απλό και κλασικό σχήμα, μικρό ή και ολόσωμο; Οι προτάσεις από την Joy Collection μπορούν να αναδείξουν μοναδικά το στιλ και τη λειτουργικότητα του χώρου σας.
 • Θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο; Οι συλλογές City & Ritz μπορούν να συνδυαστούν μοναδικά με τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας.
 • Επιθυμείτε έναν καθρέπτη με πιο ιδιαίτερα υλικά; Οι καθρέπτες των collection Sicilia & Loft έχουν κατασκευαστεί από υλικά υψηλών προδιαγραφών και διαθέτουν υπέροχη υφή.
 • Σας άρεσε η ιδέα του καθρέφτη με κρεμάστρα; Ανακαλύψτε τη συλλογή Pop με καθρέπτες που διαθέτουν τέσσερα σημεία κρέμασης στην μπροστινή όψη. Προσθέστε έναν επιπλέον χώρο για τα ρούχα και τα αντικείμενά σας.
 • Βαρεθήκατε τις κλασικές επιλογές για κρέμασμα στον τοίχο; Ο καθρέπτης Rope είναι η ιδανική πρόταση για να διακοσμήσετε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας. Διαθέτει διακοσμητικό σχοινί σε φυσικό χρώμα, το οποίο προσδίδει ιδιαίτερη αισθητική και design.
 • Θέλετε ένα καθρέπτη με ντουλάπι και συρτάρι για τα κοσμήματά σας; Η σειρά Isavella θα σας ενθουσιάσει με την κομψότητα και λειτουργικότητά της!

 

Continue reading: Έπιπλα από φυσικό ή τεχνητό ξύλο;

 

Ανακαλύψτε μια μεγάλη συλλογή με καθρέπτες από διάφορα υλικά και εντυπωσιακά πλαίσια που θα ζωντανέψουν και θα μεταμορφώσουν την κρεβατοκάμαρά σας!

Δείτε την συλλογή μας!

To top
x espa-banner