login logo
search-icon

Αναζήτηση

5 Feng shui tips για να βελτιώσετε την ενέργεια στο υπνοδωμάτιο σας.

Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020

 

Εάν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο δωμάτιο μέσα στο σπίτι μας για να εφαρμόσουμε τους βασικούς κανόνες του feng shui, αυτό θα έπρεπε σίγουρα να είναι το υπνοδωμάτιο μας!

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού στην φιλοσοφία του feng shui, καθώς περνάμε τον περισσότερο προσωπικό μας χρόνο μέσα στην ημέρα. Είναι ο χώρος που μας προσφέρει γαλήνη και χαλάρωση μετά από μια γεμάτη και δημιουργική ημέρα και σίγουρα δεν θα θέλαμε να μας επηρεάζει οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Ένα δωμάτιο λοιπόν βασισμένο σε απλούς κανόνες του feng shui, είναι ένα δωμάτιο γαλήνιο και ισορροπημένο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ξεκούραση και την χαλάρωσή μας.

Τι ακριβώς όμως είναι το feng shui και ποιοι είναι οι βασικές κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε?

Το feng shui είναι ένα κινεζικό φιλοσοφικό σύστημα που σκοπό έχει την τοποθέτηση αντικειμένων στο χώρο έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια!

Ξύλινο Κεφαλάρι

Το κεφαλάρι και το πλαίσιο του κρεβατιού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του feng shui καθώς αντικατοπτρίζουν την σταθερότητα στην ζωή μας. Τα στοιχεία αυτά προτείνεται να είναι ξύλινα, αφού το ξύλο σχετίζεται με το σύμβολο της φύσης το οποίο στηρίζει το σώμα μας και την ενέργεια μας όταν κοιμόμαστε.

Σωστή θέση για το κρεβάτι

Ιδανικά, προτείνεται πως το κρεβάτι μας πρέπει να είναι τοποθετημένο με τρόπο ώστε όταν είμαστε ξαπλωμένοι να έχουμε οπτική επαφή με την είσοδο του δωματίου. Προσοχή όμως, διότι δεν πρέπει το κρεβάτι μας να είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο, καθώς αυτό συμβάλει στην αρνητική ενέργεια μέσα στον χώρο. Επίσης, καλό θα ήταν το κρεβάτι να μην βρίσκεται κάτω από παράθυρο ή στον ίδιο τοίχο με την πόρτα, που αυτά συμβάλουν στην αίσθηση της «απειλής».

Διαβάστε επίσης: Κρεβατοκάμαρα: Ρομαντική Διακόσμηση με απλές κινήσεις!

Ο κανόνας των ζευγαριών

Στην φιλοσοφία του feng shui, τα ζεύγη σχετίζονται με την αγάπη και την αρμονία. Για αυτό, προτείνεται πάντα να διακοσμούμε το υπνοδωμάτιο μας ακολουθώντας τον κανόνα των ζευγαριών. Για παράδειγμα, τοποθετήστε δύο κομοδίνα στον χώρο, δύο διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι, δύο ίδια φωτιστικά στα κομοδίνα κλπ.

Ήρεμα χρώματα

Τα γήινα χρώματα (πχ. Off-white, cream beige, light brown) και τα χρώματα τα οποία είναι κοντά στις αποχρώσεις του δέρματος, είναι επιλογές που ενισχύουν τη χαλάρωση και την ηρεμία. Μπορείτε φυσικά να διαλέξετε τα αντίστοιχα χρώματα για τα σεντόνια, τις κουβέρτες, τα διακοσμητικά μαξιλάρια και υφάσματα του υπνοδωματίου σας, πέρα από τους τοίχους.

Αξεσουάρ που διεγείρουν τις 5 αισθήσεις

Ας χρησιμοποιήσουμε κεριά ή αρωματικά χώρου σε γήινα αρώματα, με αρώματα λεβάντα, γιασεμιού, γαρδένιας ή ακόμη και κανέλλας. Επενδύστε σε ιδιαίτερα για την αφή υφάσματα, όπως βελούδινες κουβέρτες και μαλακά βαμβακερά σεντόνια. Τοποθετήστε ένα βιβλίο ή ένα αναμνηστικό με ιδιαίτερες χρωματικές πινελιές για την όραση και όταν πρόκειται για μουσική, διαλέξτε ήχους χαλαρωτικούς. Τέλος, για την γεύση ιδανικά διαλέξτε το νερό, καθώς προσφέρει την αίσθηση της καθαριότητας, η οποία είναι και το ζητούμενο συναίσθημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επιλέξετε την καλύτερη συρταριέρα υπνοδωματίου;

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τον βασικό ρόλο που παίζει το υπνοδωμάτιο στην καθημερινότητα μας και ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναβαθμίσουμε τον χώρο μας, την ενέργεια του και σίγουρα την διάθεση μας.

 

To top
x espa-banner